VALPOVO - Članovi zajednice tehničke kulture koji su u prošloj godini ostvarili natprosječne rezultate u radu i postigli visoke plasmane u natjecanjima, bili su jučer gosti gradonačelnika Leona Žulja, zamjenika gradonačelnika Drage Skelca i zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Zdravka Ćorića. 

 

 

 

 Redom su to mladi modelari, maketari, robotičari, fotografi koji su vođeni instruktorima i mentorima postigli prva mjesta na državnim ili međunarodnim natjecanjima. Izaslanstvo je predvodio Dragan Milec predsjednik Zajednice tehničke kulture, a uz njega su bili Dragan Francuz, tajnik i Zvonimir Hajnc dugogodišnji mentor modelara i maketara te Igor Nišević, Tomo i Nikola Mihaljević i Petar Čvagić.

Ovjenčani sjajnim rezultatima na domaćim i međunarodnim natjecanjima s ponosom govore o organiziranosti Zajednice tehničke kulture u Valpovu, svrstane u sam vrh sličnih organizacija u Hrvatskoj.

- Najvažniji su ljudi i u njih treba investirati, jer je to investicija koja se najbolje isplati - rekao je gradonačelnik Leon Žulj pozdravljajući ih i čestitajući na postignutim rezultatima.

- Stoga ćemo nastojati u narednim godinama odvojiti još više novca za rad udruga koje su povezane u Zajednicu tehničke kulture i omogućiti da još više članova u još boljim uvjetima može provoditi aktivnosti koje vam stvaraju pretpostavke za odabir zanimanja i pripremaju vas za život, istaknuo je, uspoređujući zajednicu tehničke kulture s tvornicom znanja.

Izaslanstvo Zajednice tehničke kulture obavijestilo je domaćine organiziranosti zajednice, o uvjetima rada, ali i o novim uspjesima u širenju aktivnosti, pa je primjerice istaknuto uspostavljanje veza s partnerima u Mohaču gdje će biti organizirana izložba Foto klub Valpovo, ali je i dogovorena suradnja na osmišljavanju zajedničkog projekta koji bi se financirao novcem Europskih fondova.

Izvor: Valpovština info 

http://www.slavonija-live.com/vijesti/slavonija/item/2917-susret-s-prvacima.html