http://hr.wikipedia.org/wiki/Valpovo

  • Zajednica tehničke kulture - Dom tehnike Valpovo

OBJEKT - DOM TEHNIKE VALPOVO Objekt je vlasništvo Županije osječko-baranjske. ZTK Valpovo raspolaže objektom u kome se nalazi oprema za provođenje programa, te organizira rad od zajedničkog interesa za sve članice ZTKV, te stanovništvo Gradova Valpova i Belišća, te pripadajućih prigradskih naselja.

 

CENTAR TEHNIČKE KULTURE MLADIH Zadatak centra je okupljanje djece i mladeži koja pokažu izražene osobitosti i sposobnosti u određenoj grani tehnike i zainteresirani su za aktivnosti u našim radionicama. Cilj je izlučivanjem za pojedine grane tehnike, discipline ili radom na samo jednom projektu, ostvariti bitan utjecaj na osobnosti i sposobnosti učenika, te potencirati njegov razvoj.

UDRUGE TEHNIČKE KULTURE U 16 udruga učlanjeno je preko tisuću građana sa područja gradova Valpova i Belišća, te prigradskih naselja, s tendencijom povećanja broja članova napose u udrugama koje svojim aktivnostima privlače mlade. Sve udruge, kao članice, učlanjene su u “krovnu” organizaciju ZTK Valpovo. Članice djeluju i provode svoje aktivnosti i programe autonomno, a u duhu i po sadržaju prema temeljnim principa rada i funkcioniranja tehničke kulture.

INFORMATIČKA ŠKOLA “PAGE” VALPOVO Ustanova za informatičko osposobljavanje odraslih. Djeluje već dvanaest godina pri ZTKV, a od 2002. registrirana je kao ustanova. 2004. Page postaje podružnica ECDL centra pri HZTK – Zagreb.

  • Stare fotografije

Zajednica tehničke kulture i Fotoklub Valpovo treću godinu provode akciju sakupljanja i skeniranja starih fotografija sa područja Valpovštine koje u Dom tehnike donesu građani Valpova, Belišća i prigradskih naselja.