Prvo kolo Modelarske lige Osječko-baranjske županije održano je 24. travnja 2015. u OŠ Josipa Antuna Ćolnića u Đakovu.

 Natjecanje "Danas mali, sutra veliki majstor" je organiziralo Društvo pedagoga tehničke kulture Slavonija pod pokroviteljstvom Grada Đakova, Osječko-baranjske županije i ZTK Osječko-baranjske županije. Mi smo sudjelovali sa 2 ekipe. Prva ekipa - CTK Valpovo: Zvonimir Hajnc (mentor) i natjecatelji ALEN ARAMBAŠIĆ (7) i ANTONIO BRLEKOVIĆ (7.) - OSVOJILI IZVANREDNO 4. MJESTO
 

Druga ekipa - OŠ M.P. Katančića Valpovo: Biljana Pantoš (mentor) i natjecatelji HEDA FILOŠEVIĆ (7) i LORIS MATURIĆ (7.) - OSVOJILI 15. MJESTO

Natjecanje je otvorio dogradonačelnik grada Đakova Mirko Ćurić, prof., a nazočnim gostima su se obratili i ravnatelj OŠ J.A. Ćolnića Zvonko Belvanović, prof. te predsjednik DPTK Slavonija, Ivan Jukić, prof.
U natjecanju je sudjelovala 41 ekipa (82 učenika) iz 14 osnovnih škola s područja Osječko baranjske županije, 2 gostujuće ekipe iz škola Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije, 2 centra tehničke kulture - CTK Valpovo i CTK Osijek i 2 škole koje rade s djecom s poteškoćama, Centar Ivan Štark iz Osijeka i OŠ Vladimir Nazor iz Đakova.

Učenici su četiri sata izrađivali tehničku tvorevinu (kredenac) prema nacrtu profesora Ivana Jukića, a u spomen na zlatna vremena drvne industrije u Đakovštini tj. bivšoj tvornici namještaja Geli koja je radila na području Đakova.
U vrijeme pauza organizirano je predstavljanje triju udruga koje se bave tehnikom. Radio klub Đakovo je prezentirao „lov na lisicu“; Aero klub Osijek demonstrirao je let letjelica na daljinsko upravljanje tj. aviona i dronova. Najveću pozornost izazvalo je predstavljanje 3D pisača kojeg je demonstrirala udruga Hacklab koja djeluje u CTK Osijek kao članica ZTK Osijek.

REZULTATI

ž