Na 57. natjecanju mladih tehničara i 3. smotri mladih poduzetnika (školska/klupska razina) sudjelovalo je 7158 učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

Na državnoj razini natjecanja i smotre mladih poduzetnika održanoj u Primoštenu od 8. do 10. travnja 2015. godine, 255 mladih tehničara i 12 mladih poduzetnika (ukupno 267 učenika) pokazali su svoje kompetencije u dvanaest područja natjecanja i na smotri.

Na smotri je sudjelovao i Danijel Jovinac (fotografija), te njegov mentor (DF). Danijel je bio najmlađi natjecatelj i osvojio je 22 mjesto od ukupno 27 natjecatelja, na što smo jako ponosni.

 Natjecanje se na svim razinama sastojalo od tri dijela: pisane provjere znanja (mogla je donijeti najviše 30% bodova od ukupnog broja bodova), izrade tehničke tvorevine - praktičnog rada (moglo je donijeti najviše 50% bodova) te predstavljanja tehničke tvorevine (moglo je donijeti najviše 20% bodova od ukupnog broja bodova).

Vrijeme predviđeno za provedbu školskog/klupskog natjecanja bilo je: 30 minuta za pisanu provjeru znanja, 60 minuta za izradu tehničke tvorevine i do 5 minuta za predstavljanje tehničke tvorevine svakog natjecatelja. 

Vrijeme predviđeno za provedbu županijskog natjecanja bilo je: 45 minuta za pisanu provjeru znanja, 90 minuta za izradu tehničke tvorevine, 30 minuta za pripremu predstavljanja tehničke tvorevine i do 5 minuta za predstavljanje tehničke tvorevine svakog natjecatelja. 

Vrijeme predviđeno za provedbu državnoga natjecanja bilo je dva dana, to jest ukupno 12 školskih sati: 2 školska sata za pisanu provjeru znanja, 8 školskih sati za izradu tehničke tvorevine i do 5 minuta za predstavljanje tehničke tvorevine svakog natjecatelja.

Ekipa mladih fotografa (Danijel Jovinac prvi s lijeva)