12. ZIMA U TEHNICI 2020.
2. do 4. siječnja 2020. od 9:00 – 13:00 sati

Poziv svim učenicima osnovnih (i srednje) škola na dolazak u radionice tehničkih zanimanja koje će biti organizirane za vrijeme zimskih školskih praznika, u Domu tehnike Valpovo u okviru projekta "Zima u tehnici". 
Učenici će moći svoje slobodno vrijeme korisno provesti u radionicama Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće i upoznati se sa „čudesnim svijetom tehnike". U radionicama mogu sudjelovati svi učenici, bez obzira jesu li polaznici CTK Valpovo-Belišće. Učenici mogu proći sve radionice u Domu tehnike.
Sve radionice tehničkih aktivnosti počinju svaki dan u 9,00 sati od 2. siječnja a završavaju u subotu 4. siječnja 2020. godine zbog skraćenih zimskih praznika.

 

 

RADIONICE 12. ZIME U TEHNICI

OSNOVE FOTOGRAFIJE
Sadržaj rada: 
- digitalna fotografija,
- rukovanje fotoaparatom, 
- osnove kompozicije,
- fotografiranje
- svaki polaznik treba ponijeti vlastiti fotoaparat (ako nema dobiti će u CTK)
Voditelj: Goran Kupčerić, Dragan Francuz

MODELARSTVO - RAKETARSTVO
Sadržaj rada: 
- tehnički nacrti,
- rad na UNIMAT 1 Basic strojevima,
- izrada drvenih predmeta,
- rezanje, bušenje, brušenje i lijepljenje šperploče…
- završna obrada,
- osnove raketarstva,
- izrada rakete S3A,
- lansiranje raketa,
Voditelj: Zvonimir Hajnc, Bojan Fuderer, Davor Milošević

 

ELEKTRONIKA, ROBOTIKA, 3D PRINTER, UPRAVLJANJE DRONOM

ROBONOGOMET
Sadržaj rada: 

- uvod robotiku i elektroniku,
- 3D modeliranje, 3D printanje,
- izrada bedževa sa led diodicama,

- mBot, upravljanje i programiranje

- NOGOMET mBotovima (robotima)

 

Voditelj: Marijan Antolović, Tomislav Kudeljnjak

Cijena: Uplata za jedan program 30,00 kuna.
U cijenu je uračunat trošak radionice i doručak.

Prijave do popunjenja skupina. 

Prijave: U Doma tehnike Valpovo, Braće Radić 34, svaki dan od 8:00 - 14:00 Tel: 651-380

Sve upite možete slati na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." target="_blank">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

SUGLASNOST –

Cilj radionica je omogućiti široko uključivanje djece u radionice CTK Valpovo-Belišće i udruge tehničke profilacije. Za potrebe provođenja aktivnosti prikupljaju se sljedeći osobni podaci: ime, prezime, datum rođenja, škola, razred, mjesto stanovanja, kontakt telefon, OIB. Navedeni podaci se koriste isključivo u svrhu provedbe i praćenja aktivnosti i neće se koristiti u druge svrhe.

Ujedno na radionicama dijecu fotografiramo i snimamo, te djeca mogu davati izjave za vrijeme provođenja priprema i odvijanja radionica, a ti se foto i video materijali te izjave djeteta mogu koristiti u svrhu izvještavanja u javnim glasilima, elektronskim medijima i za promotivne aktivnosti ZTK Valpovo-Belišće. Učenici/ice koji sudjeluju u radionicama CTK Valpovo-Belišće trebaju biti fizički i psihički sposobni i pripremljeni za isto te savjesno i odgovorno ispunjavati svoje obveze. Odluku o sposobnosti sudjelovanja u aktivnostima donose, roditelj, voditelj radionice, odnosno škola. Sudionici radionica sudjeluju u istim dragovoljno i uz pristanak roditelja te nisu posebno i dodatno osigurani kod osiguravajućih društava. Organizator ne preuzima odgovornost za moguće ozljede sudionika prije, za i nakon aktivnosti, kao i za nanijetu štetu trećim osobama.