Mjesto održavanja: OŠ M.P. Katančića Valpovo 

Vrijeme održavanja: 9. svibnja 2019. od 12:00 do 17:00


Organizatori: ZTK Osječko-baranjske županije u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, ZTK Valpovo-Belišće i OŠ Valpovo 
Na natjecanju sudjeluje 52 ekipe (104 natjecatelja) iz OBŽ.

 

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva. Natjecanje je pokrenuto prije četiri godine s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva. Sudionici Lige su učenici osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda i njihov mentor. Ekipa se sastoji od dva učenika koje na natjecanje dovodi jedan mentor.

Na 1. kolu natjecanja (školski/međugradski nivo) koje je organizira ZTK Valpovo-Belišće natjecali su se učenici iz CTK Valpovo-Belišće, OŠ Valpovo, OŠ Belišće, OŠ Vališkovci, udruge „Zvono“, udruge „MI“ i SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Natjecanja su krenula 4. travnja u udruzi „Zvono“, a poslije toga po rasporedu po školama, te tako sve do „Uskrsa u tehnici“. 
Ukupno sudjelovalo 76 ekipa (152 učenika) + sudionici u udrugama sa osobama sa posebnim potrebama.
POZVANI NA ŽUPANIJSKI NIVO NATJECANJA:

OŠ Belišće (sudjelovalo 29 ekipa)
Mentor: Velimir Kunzinam i Davor Milošević
1. Dora Šrepler (7b) i Hana Kolarić (7a)
2. Filip Arsenić (7b) i Filip Marjanović (7b)

OŠ Valpovo (sudjelovalo 15 ekipa)
Mentor: Biljana Pantoš
1. Matej Vicić (8b) i Luka Vidošić (8b)
2. Ina Cvetković (4d) i Karla Cvetković (6d)

OŠ Veliškovci (sudjelovalo 32 ekipe)
Mentor: Davor Milošević
1. Diana Horvat (8e) i Mia Iharoš (8e)
2. Jurica Vučković (6e) i Adrian Jugović (6e)

Udruga „MI“ Valpovo
Mentor: Ivana Francuz
1. Josip Marković i Nikola Čelina

Udruga „Zvono“ Belišće
Mentor: Ivana Francuz
1. Željko Barjaktarević i Josip Veselovac

Natjecatelji unutar svake ekipe izrađuju jednak projektni zadatak tijekom 3 školska sata (180 min), dijeleći poslove prema sposobnostima i sklonostima. Zadatke za provedbu natjecanja, u pravilu, priprema organizator. Pri izradi modela/makete koristite se slijedeći materijali: šperploča, balza, pluto, furnir, stiropor, pleksiglas, PVC materijali, žica, konac…
Učenici posebnih odjela rješavaju zadatak primjeren svojim mogućnostima, a mogu rješavati isti zadatak kao i ostali natjecatelji ili jednostavniji zadatak, u dogovoru sa svojim mentorom.

Napomena:
Korištenje dvorane Osnovne škole Matije Petra Katančića za natjecatelje i mentore moguće je samo u tenisicama. U suprotnom ulazak neće biti omogućen. 
Ukoliko imate kakvih upita, javite se putem Email-a na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili pozivom na broj 031/212-677.