Dugogodišnja suradnja ZTK Valpovo-Belišće i Srednje škole Valpovo nastavila se u petak 25. studenoga. Ovaj puta je to bila radionica robotike i elektronike. Termin je dogovoren sa profesorima Ivanom Cvenićem, Borisom Puljekom i Ivanom Silađi, koji su i organizirali učenike 2., 3. i 4. razreda elektrotehničkog usmjerenja.

Prezentacije su započele oko 8 sati i trajale su po jedan školski sat za svaki razred.

Mentori Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće upoznali su učenike sa mogučnošću korištenja radionica i kabineta u Domu tehnike Valpovo i o opremljenosti istih.

Profesor Marijan Antolović je uz LCD prezentaciju govorio o mBot robotima, lego robotima i njihovom programiranju uz praktično pokazivanje sučelja. Gospodin Tomislav Kudeljnjak prezentirao je rad sa Arduinom i raspberry pi sustavima. Gosti iz ZTK OBŽ Ante Maras, Danijel Rakić, Miloš Radić i Antun Šikić demonstrirali su rad 3D printera, što je posebno zainteresiralo učenike SŠ.

Zaključeno je da je ovakav vid radionica jako dobar za daljnju suradnju, a svi zainteresirani učenici Srednje škole Valpovo mogu svoja znanja proširiti u Domu tehnike koja im otvara svoje radionice za usavršavanje, pisanje seminarskuh ili maturalnih radnji vezanih za djelatnost robotike - elektronike.