Na sastanku koji je u utorak 22. studenoga inicirao gradonačelnik grada Valpova, gospodin Leon Žulj, nazočili su ispred ZTK Valpovo-Belišće predsjednik Goran Kurtović i tajnik Dragan Francuz, te gospođa Ivana Bagarić ispred Poduzetničkog centra Valpovo. Tema razgovora bila je legalizacije Doma tehnike Valpovo u kome je smještena i djeluje Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće, a inače je u vlasništvu županije Osječko-baranjske.

Gradonačelnik je upoznat sa aktivnostima koje su učinjene vezane za legalizaciju, ali i o projektu „ENERGETSKI NEOVISNI DOM TEHNIKE“.  

 

Novim inovativnim pristupom transferu znanja omogućava se i korištenje prostorija Doma tehnike kao coworking prostora. Studenti i mladi s područja Valpova i Belišća imaju mogućnost zajedno učiti i raditi na idejama koje se mogu pretočiti u starup-e ili druge oblike poduzetništva. U tu svrhu mogu koristiti i radionice Centra tehničke kulture za razvoj i testiranje svojih tehničkih rješenja. Upravo ovakav pristup omogućava djeci i mladima da kroz primjere vide kako se tehnička kultura može primijeniti u poduzetništvu.

Ovakav broj aktivnosti u kvantitativnom i kvalitativnom smislu, između ostalog, zahtjeva adekvatni radni prostor, opremu i učila prema aktualnim standardima i normama.

Projektni zadatak Doma tehnike, doma tehničkog znanja, podrazumijeva projektiranje suvremenog objekta koji svojom veličinom, organizacijom unutarnjeg prostora, ugradnjom energetskog postrojenja, instaliranjem tehničke, digitalne i didaktičke opreme, s rješenjima na osnovi stručnog i specijalističkog znanja, treba odgovoriti na sadašnje i buduće progresivne potrebe na području tehničke kulture gradova Valpova i Belišća.

Zajednički zaključak sastanka je da se ovakvi sastanci održavaju prema dogovorenom hodogramu aktivnosti.