Županijsko kolo Modelarske lige održat će se  12. 5. 2016. u  Osijeku na Aerodromu (Zračna luka Čepin) od 9,00 sati. 

U 2. Kolo Modelarske lige Osječko-baranjske županije plasirali su se s našeg područja:  Antonio  Brleković, Benjamin Crnčan, Josip Ilić, Mateo Ščukanec, Tara Bušić i Lana Maltar, odnosno 18. ekipa iz OBŽ. 

HODOGRAM NATJECANJA

Modelarska liga je ekipno natjecanje mladih tehničara (2. učenika i njihov mentor) u izradi tehničke tvorevine na modernim i sigurnim strojevima za rad djece. Ovo natjecanje započelo je u Đakovu 2010. Godine pod organizacijom Društva pedagoga tehničke kulture Slavonija i proširilo se na cijelo  područje Republike Hrvatske od nazivom Modelarska liga u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture.

 Na području Osječko-baranjske županije završeno je 1. (gradsko) kolo  Modelarske lige. Organizirano je natjecanje u Našicama, Vladislavcima, Osijeku, Čemincu, Popovcu i Valpovu. U natjecanje se uključilo  320. natjecatelja (učenika od 5. Do 8. Razreda), ili 160. ekipa. Šest najboljih učenika iz svakog mjesta natjecat će se na 2. Kolu Modelarske lige.

Također, na županijskom natjecanju Modelarske lige sudjeluje : - 4. ekipe učenika s posebnim potrebama (2. ekipe iz Centar za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" Osijek i 2. ekipe iz Udruge djece i mladih s teškoćama u razvoju „Zvono“ Belišće).

Kao gosti sudjeluju:

1. ekipa učenika iz Požege, 2. ekipe učenika iz Vojvodine (Tavankut)  i 2. Ekipe iz Dječijeg  SOS sela Ladimirevci.

Pobjednik 2. Kola Modelarske lige OBŽ plasira se na državno natjecanje Modelarske lige koje se održava od 27. do 29.5.5.2016. u Kraljevici.

Za  tri prvoplasirane ekipe, sponzori su osigurali prigodne nagrade: Karolina d.o.o – slatki program, Euroherc d.d. – učenički pribor, Aeroklub Osijek – Panoramski let, ZTK OBŽ i ZTK grada Osijeka- vaučer za sudjelovanje u akciji 14. Ljeto u Domu tehnike.

 

FOTO