Osnovna škola M.P. Katančića u Valpovu bila je danas velika majstorska radionica na našem području.

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće okupili su se sudionici Modelarske lige, učenici osnovnih škola iz Valpova, Belišća, Veliškovaca, SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Udruge Zvono Belišće i Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće. 

Maketari i modelari oprobali su svoje vještine i znanja na strojevima Unimat i napravili su tehničku tvorevinu od šperploče koja im je bila radni zadatak.

Za ručna kolica (tačke) imali su na raspolaganju 120 minuta. Svakog od 23 natjecatelja je na stolu dočekao stroj, nacrt, šperploća, brusna dašćica i ljepilo a natjecanje je započelo 7. svibnja 2016. u 9:00 sati.

Rad natjecatelja pratili su njihovi mentori: Biljana Pantoš, Zvonimir Hajnc, Damir Tomas i Josip Bagarić. Regularnost natjecanja kontrolirali su Miro Suver, Danijel Rakmić i Ante Maras iz ZTK OBŽ.

Nakon isteka vremena povjerenstvo je ocijenilo radove koji su bili podjednake dobre kvalitete i na osnovi minimalnih razlika u kvaliteti donijeli svoje ocjene.

Najbolje plasirane ekipe sudjelovati će na Modelarskoj ligi Osječko-baranjske županije u četvrtak 12. svibnja na sportskom aerodromu u Osijeku.

Evo plasmana:

1. ekipa: Antonio Brleković i Benjamin Crnčan

2. ekipa: Josip Ilić i Mateo Ščukanec

1. ekipa: Tara Bušić i Lana Maltar

 

Ekipa "Zvono"

1. ekipa: Željko Barjaktarević i Goran Takač

2. ekipa: Marina Miladić i Mia Anić

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Natjecanje je pokrenuto s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

Slijedeće kolo Modelarske lige planiramo u OŠ Ivana Kukuljevića Belišće.

 

 

 

VIŠE

Fotografije: Katarina Cukor